Klosterheden plantage

På vejen til Lemvig findes Hospitalsbunkeren,95 fullhvor der er en billedkavalkade fra den anden verdenskrig. Her lå en flygtningelejr med op til 8000 beboere - en interessant historie fra den anden verdenskrig. 18 bævere blev udsat i Klosterheden plantage i 1999. De har formeret sig kraftigt, og spredt sig til mange vandløb i og uden for plantagen. Ved henvendelse til Skov- og Naturstyrelsen 9781 0033 kan der arrangeres en tur med naturbussen. På lejrens grund kan man iagttage bæverens færden, ligesom man kan være heldig - i de sene aftentimer eller tidlige morgentimer at få et glimt af dyret.

I Thorsminde


findes Strandingsmuseetstrandingsmuseet, der er opbygget over strandingen af to engelske fregatter i 1811. På museet er der udstillet genstande, som dykkere har hentet op fra vragene. Der vises også en billedkavalkade over de mange strandinger, som har fundet sted på den jyske vestkyst. Efter besøget på museet er den lille Fiskerihavnen et besøg værd.

Lemvig


er også værd at gæste. Her kan man gå ad Planetstienlemvig- en vandring gennem verdensrummet, hvor man møder planeterne i den rigtige rækkefølge og det rigtige størrelsesforhold. Turen taget ca. 2 timer. Lemvig Museum Lemvig museumer et hjemstavnsmuseum, med ansat museumspædagog. Museet for religiøs kunst - Danmarks eneste - rummer vekslende udstillinger og har til stadighed en udstilling af kunstneren Bodil Kålund - her kan bl.a. ses udkast til udsmykningen af Lemvig Kirkelemvig kirke.Lemvig kirke er god for en kristendomstime. Golfbanen Lemvig golfved Lemvig er enestående af sin art.

 

Vesterhavet

Det er en god ide at sætte tid af til en dag ved Vesterhavet. Turen kunne starte ved Trans KirkeTransKirke. Herfra kan man gå enten på stranden eller på en sti oven for den stejle kyst til Bovbjerg Fyrbovbjerg fyr. Her kan man komme op og nyde udsigten og iagttage havets angreb på kysten. Jens Søndergaard museet er også et besøg værd.

Thyborøn

Endelig må nævnes Thyborønthyboroen. Her får man let kan få en dag til at gå med besøg på: Jyllandsakvarietjyllandsakvariet - her kan man fange og føle på fisk og krabber.Kystcentret - et oplevelsescenter med mange aktiviteter. Sneglehusetsneglehuset - et hus dekoreret med sneglehuse fra hele verden. Og endelig - hvis vejret er godt - husk badetøjet. Stranden ved Thyborøn er flot børnevenlig.
Søkrigsmuseetseawaremuseum blev åbnet i 2016 og er især museum om søkrigen i Nordsøen under 1. verdenskrig.

 

Nyvang ledig

Vil du leje Nyvanglejren? Se om der er ledigt her...

Kontakt

Kontaktoplysninger finder du her...

Indretning

Se hvorledes Nyvanglejren er indrettet her...

Vigtige telefonumre

Telefonnumre på læge, hospital, politi mv.
Hent en liste som pdf her...

Visit Lemvig

Velkommen til Lemvig, Thyborøn og nordvestjylland  med Vesterhavet, fjorden, de hyggelige byer, charmerende havne, og det smukke landskab.
Se hjemmesiden her....

Planetstien, Lemvig

Planetstien i Lemvig. Planetstien er en model af solsystemet i målestokken 1:1 milliard. Det vil sige, at Solen og de andre planeter, der kredser omkring den, er formindsket én milliard gange, og det samme gælder afstanden imellem dem.
Se mere her...

Tangsøcenteret

Fra Nyvang er der 2,7 km til Tangsø Idrætscenter. Centeret er indrettet med Svømmehal, fitness, sundhedscenter idræts- og multihal.
Se mere her...

Kystcenteret

Naturrum Thyborøn
Se mere her...

Museum om Jyllandsslaget under 1. verdenskrig åbnet i 2016
Se museets hjemmeside her...